Monday, July 22, 2013

Spicy Pepper Jack Cheese and Tomato Pizza

Spicy Pepper Jack Cheese and Tomato Pizza


1 (12-inch) pre-baked thin pizza crust
6 tablespoons pizza sauce
1 (12-inch) pre-baked thin pizza crust
6 tablespoons pizza sauce
1 cup (4 ounces) shredded pepper Jack cheese
3/4 cup (3 ounces) shredded fontina cheese
1/4 cup (1 ounce) shredded smoked Gouda cheese
1/2 teaspoon chipotle chile seasoning
4 ounces tomato, cooked and cut into 1/4-inch pieces
1/2 cup canned roasted red bell peppers, drained and julienned
1/2 cup mushrooms, cleaned and sliced 1/3-inch thick
2 tablespoon minced fresh cilantro or parsley .

Preheat the oven to 450°F (230°C).
Place the pizza crust on a pizza pan or large baking sheet. Spread the pizza sauce evenly on the crust. Blend the cheeses and the chipotle seasoning together in bowl; place all but 1/2 cup on the pizza.
Arrange the prepared tomato, roasted peppers, and mushrooms on top of the pizza. Sprinkle with the remaining 1/2 cup of blended cheeses.
Bake for 9 to 11 minutes.
Remove the pizza to a cutting surface; sprinkle with minced fresh cilantro or parsley






கார பீஸ்சா

பீஸ்சா ரொட்டி - 1
பீஸ்சா சாஸ்     -6tablespoons
மிள்கு தூள்         - உறைப்புக்கு ஏற்ற அளவு
சீஸ் துண்டுகள் -3/4 கப்
தக்காளி துண்டுகள்-தேவையான அளவு
காளான் துண்டுகள்-தேவையான அளவு
கொத்தமல்லி தளை துண்டாக்கப்பட்டது

செய்முறை

பீஸ்சா பானில் பீஸ்சா ரொட்டியை வைத்து பீஸ்சா சாஸை அதன் மேல் தடவி
அதன் மேல் தக்காளி துண்டுகள்-தேவையான அளவுகாளான் துண்டுகள்-தேவையான அளவு இடவும்.அதன் மேல் மிள்கு தூள் சீஸ் துண்டுகளை போட்டு 450°F (230°C). வெப்பத்தில் அவனில் 11 நிமிடங்கள் பேக் செய்யவும்

Peanut Chikki

Peanut Chikki
Ingredients Peanuts - 1 cup (roasted)
Sugar/Jaggery/Brown sugar - 3/4 cup
Cardomon Powder - 1/4 tsp


Method 1. Melt the sugar/brown sugar in a non-stick pan till it turns honey brown in color.
2. Crush the peanuts and add it to the melted sugar with a pinch of cardomon powder.
3. Put this mixture immediately into a greased plate or tray.
4. Spread it to the desired thickness using a rolling pin.
5. Immedietly cut it with a greased knife.
6. After it cools, separate the pieces and store in air tight containers


கச்சான் அல்வா
 

தேவையான பொருட்கள்

வறுத்த கச்சான் - 1 கப்
சீனி        -                 3/4 கப்
ஏலக்காய் தூள்-   1/4 tsp

செய்முறை

ஒரு கடாயில் சீனியை பொட்டு  பழுப்பு நிறமாகும் வரை உருக்கவும்.
பின் அதில் கச்சான்,ஏலக்காய் தூளை போட்டு கலந்து எல்லாம் நன்றாக சேர்ந்த பின் ஒரு தட்டில் கொட்டி கட்டி ஆகும் முன் கத்தியால் சிறு துண்டுகளாக வெட்டிவிடவும்.

Mullu Murukku



Mullu Murukku
 



Ingredients  Rice flour - 2 cups
Urad dal flour - 1/2 cup
Sesame seeds - 1 tsp
Asaefoetida - a pinch
Cumin seeds - 1 tsp
Unsalted butter/ Dalda - 3 tsp
Salt - to taste
Oil - for frying

Method 1. In a heavy bottomed pan, dry roast the urad dal flour on a very low flame till it gets a light brown colour. You can also roast urad dal and powder it.
2. To this add the rice flour, sesame seeds and cumin seeds.
3. Add the butter/dalda to the above mixture. Mix it with the flour. The warmth from the hands will melt it.
4. Add little water and mix to from a dough.  The dough should have the right consistency to pass through the murukku press. If the dough is too thick it wont pass very easily. If it is too thin proper shape wont be formed.
5. With the help of a murukku press/mould, make the desired shape on a greased plastic sheet. You can make th murukku in different shapes as shown in the picture.
6. Remove it gently from the plastic sheet and fry it in a pan of hot oil.
7. You can directly  press the dough into the oil instead of making a shape in a plastic sheet to get a more rustic shape.
8. Fry till they turn golden brown in colour. Drain the excess oil using a paper towel
9.  Store in air tight container and enjoy for many days.

முள்ளு முருக்கு
 
தேவையான பொருட்கள்
 
அரிசி மா- 2 கப்
கடலை மா- 2 கப்
எள்ளு- 1 ரிஸ்பூன்
சீரகம்-  1 ரிஸ்பூன்
பட்டர்/ நெய்-3 ரிஸ்பூன்
உப்பு-தேவையான அளவு
எண்னை-பொரிக்க
 
மேலே குறிப்பிட்ட பொருட்கள் எல்லாவற்றையும் ஒரு பாத்திரத்தில் பொட்டு
இருக்கமாக உரலில் பிளியும் பதத்தில் குழைக்கவும்.பின் பாத்திரத்தை அடுப்பில் வைத்து எண்னை விட்டு எண்ணை நன்றாக சூடேறியதும்..முறுக்குரலில் போட்டு புளியவும். நன்றாக சிவந்து வர வடித்து எடுக்கவும்.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Sunday, July 21, 2013

Knife Skills with Video Instruction

Knife Skills with Video Instruction





                                                                 Instructions:
For a julienne:
  1. Trim the rounded sides of each piece so that a sort of rectangle if created.
  2. Cut each rectangle lengthwise into 1/8 inch slices.
  3. Stack several of the slices together and cut lengthwise again, creating thin batons called julienne.
  4. Continue with remaining carrot pieces.
  5. To make a dice then stack the juliennes and cut across creating a dice
To julienne a red pepper:
  1. Remove the stem halve and remove ribs carefully.
  2. Cut the red pepper into thin strips.
  3. For chopping peppers, stand pepper upright, holding the stem. Remove each side, so that you have four pieces and discard the stems and seeds.
  4. Slice the pieces lengthwise and then cut crosswise so that you have chopped peppers that can be sauteed.
For a dice:
  1. Start by slicing an eggplant crosswise.
  2. Stack the rounds and slice then rotate and cut again, leaving you with diced eggplant.
For a chop:
  1. Lay half of a peeled onion, cut side down on the cutting board.
  2. Holding the knife parallel to the cutting board, make several horizontal slices without cutting through the root end of the onion.
  3. Next, cut the onion vertically making several slices through the onion layers.
  4. Finally, cut across the last vertical slices creating a dice.
For a mince:
  1. Holding the knife parallel to the cutting board, make several horizontal slices without cutting all the way through.
  2. Next cut the clove vertically making several slices through the clove layers.
  3. Finally cut across the last vertical slices creating a mince.